• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

A review of the liquid chromatographic methods for the determination of biogenic amines in foods

Tarih
2013
Yazar
Onal, Armağan
Tekkeli, Serife Evrim Kepekci
Onal, Cem
Üst veri
Tüm öğe kaydını göster
Özet
Biogenic amines (BAs) are biologically active molecules which have aliphatic (putrescine, cadaverine, spermine, spermidine), aromatic (tyramine, phenylethylamine) or heterocyclic (histamine, tryptamine) structures. They can be detected in raw and processed foods which are formed and degraded through several pathways during the metabolic processes of animals, plants and microorganisms. The identification and quantitation procedures of BAs in food samples are very important, because BAs are considered as the indicators of food quality and freshness. The determination of BAs are commonly achieved by separation techniques such as high-performance liquid chromatography (HPLC), gas chromatography (GC) and capillary electrophoresis (CE). In this article, analysis of BAs in foods were reviewed from 2007 to present. (C) 2012 Elsevier Ltd. All rights reserved.
Bağlantı
http://hdl.handle.net/20.500.12627/9063
https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2012.10.056
Koleksiyonlar
  • Makale [92796]

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV
 

 


Hakkımızda
Açık Erişim PolitikasıVeri Giriş Rehberleriİletişim
sherpa/romeo
Dergi Adı/ISSN || Yayıncı

Exact phrase only All keywords Any

BaşlıkbaşlayaniçerenISSN

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere Göre

Hesabım

GirişKayıt

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV