Quality of groundwater resources and desirability as a drinking water supply
Özet
İklim değişikliği, dünyanın tüm bölgelerinde su kaynakları ve tatlı su ekosistemleri üzerine olumsuz etki göstermektedir. Su kaynalarınca sağlanan yüzeysel akışların miktarında azalma olacağı muhtemeldir. Diğer alanlarda artan yıllık akışın yararlı etkileri, yağışlardaki değişikliklerin ve mevsimsel akışın artmasının su miktarı, su kalitesi ve sel riskleri üzerine negatif etkileriyle azalmaktadır (IPCC, 2007). Ayrıca su kalitesi, su sıcaklığının artışı ve yağışlardaki değişikliklerin her ikisinde etkilenmektedir.
Bu çalışmanın amacı yeraltı sularının kalitesinin ve içme suyu olarak kullanılabilirliğinin tespit edilmesidir. Örnekleme yerleri, Türkiye’de bulunan Oylat, Çekirge ve Yalova Termal kaynak sularıdır. Örnekleme aylık olarak yapılmıştır. Bazı fiziksel ve kimyasal parametreler örnekleme esnasında yapılmıştır. Biyolojik ve bazı kimyasal analizler örneğin ağır metal analizleri laboratuvarda tespit edilmiştir. Elde edilen sonuçlar doğrultusunda, su kalitesi sınıflandırma kontrol yönetmeliğince, su kalitesi belirlenmiştir. Sonuç olarak çalışılan kaynak sularının içme suyu olarak da kullanılabileceğini söyleyebilmekteyiz.
Koleksiyonlar
- Bildiri [64839]