dc.contributor.author | Muslu, Mehmet Nezih | |
dc.contributor.author | Colak, Sibel | |
dc.contributor.author | Koc, Nazan Deniz | |
dc.contributor.author | Colak, Adem | |
dc.contributor.author | KAYHAN, FİGEN ESİN | |
dc.date.accessioned | 2021-03-03T11:49:18Z | |
dc.date.available | 2021-03-03T11:49:18Z | |
dc.date.issued | 2010 | |
dc.identifier.citation | KAYHAN F. E. , Muslu M. N. , Colak S., Koc N. D. , Colak A., "Lead (Pb) Levels in Liver and Muscle Tissues of Atlantic Bluefin Tuna (Thunnus thynnus Linnaeus, 1758)", EKOLOJI, cilt.19, sa.76, ss.65-70, 2010 | |
dc.identifier.issn | 1300-1361 | |
dc.identifier.other | av_2a2c4893-1411-4f5a-b963-997b59f92e49 | |
dc.identifier.other | vv_1032021 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/20.500.12627/33144 | |
dc.identifier.uri | https://doi.org/10.5053/ekoloji.2010.767 | |
dc.description.abstract | Bu çalışmada Antalya Körfezi'nde Mayıs-Haziran 2007 tarihlerinde yetiştiriciliği yapılan mavi yüzgeçli orkinosların (Thunnus thynnus) karaciğer ve kas dokusundaki kurşun (Pb) düzeyleri araştırılmıştır. Doku örneklerindeki kurşunun analizinde atomik absorpsiyon spektrofotometresi (AAS) kullanılmıştır. Kurşun seviyeleri balık örneklerinin karaciğer dokusunda; maksimum 1,10 ppm Pb, minimum 0,20 ppm Pb ve kas dokusunda; maksimum 1,18 ppm Pb, minimum 0,18 ppm Pb değerleri arasında belirlenmiştir. Bütün dokulardaki kurşun seviyeleri Türk Gıda Kodeksi ve Avrupa Birliği'nce belirlenen kabul edilebilir limitlerin altında kalmıştır. | |
dc.language.iso | eng | |
dc.subject | Çevre Mühendisliği | |
dc.subject | Mühendislik ve Teknoloji | |
dc.subject | Çevre Teknolojisi | |
dc.subject | Ekoloji ve Kirlenme | |
dc.subject | Tarımsal Bilimler | |
dc.subject | Tarım ve Çevre Bilimleri (AGE) | |
dc.subject | Çevre / Ekoloji | |
dc.subject | EKOLOJİ | |
dc.title | Lead (Pb) Levels in Liver and Muscle Tissues of Atlantic Bluefin Tuna (Thunnus thynnus Linnaeus, 1758) | |
dc.type | Makale | |
dc.relation.journal | EKOLOJI | |
dc.contributor.department | Marmara Üniversitesi , Fen - Edebiyat Fakültesi , Biyoloji Bölümü | |
dc.identifier.volume | 19 | |
dc.identifier.issue | 76 | |
dc.identifier.startpage | 65 | |
dc.identifier.endpage | 70 | |
dc.contributor.firstauthorID | 52636 | |