Lead (Pb) Levels in Liver and Muscle Tissues of Atlantic Bluefin Tuna (Thunnus thynnus Linnaeus, 1758)
Date
2010Author
Muslu, Mehmet Nezih
Colak, Sibel
Koc, Nazan Deniz
Colak, Adem
KAYHAN, FİGEN ESİN
Metadata
Show full item recordAbstract
Bu çalışmada Antalya Körfezi'nde Mayıs-Haziran 2007 tarihlerinde yetiştiriciliği yapılan mavi yüzgeçli orkinosların (Thunnus thynnus) karaciğer ve kas dokusundaki kurşun (Pb) düzeyleri araştırılmıştır. Doku örneklerindeki kurşunun analizinde atomik absorpsiyon spektrofotometresi (AAS) kullanılmıştır. Kurşun seviyeleri balık örneklerinin karaciğer dokusunda; maksimum 1,10 ppm Pb, minimum 0,20 ppm Pb ve kas dokusunda; maksimum 1,18 ppm Pb, minimum 0,18 ppm Pb değerleri arasında belirlenmiştir. Bütün dokulardaki kurşun seviyeleri Türk Gıda Kodeksi ve Avrupa Birliği'nce belirlenen kabul edilebilir limitlerin altında kalmıştır.
Collections
- Makale [92796]