• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Changes of the amino acid and fatty acid composition of the fish during the marination process

Tarih
2003
Yazar
Ozden, O
Üst veri
Tüm öğe kaydını göster
Özet
Within the group,of polycyclic aromatic hydrocarbons (PAH) there exist carcinogenic substances. They are formed during the incomplete incineration of organic material and consequently also during smoking processes. The PAH include about 250 different compounds, 16 PAHs are considered as especially hazardous to health and environment by the U.S. Environmental Protection Agency (EPA). Benzo[a]pyrene is used as a leading substance. At the Federal Centre for Meat Research (BAFF) since 1978 the contents of benzo[a]pyrene in about 1000 smoked meat products were investigated. With the years subsiding contents of benzo[a]pyrene were detected. Very recently we developed a GC/HRMS-method in order to determine the contents of the other relevant PAHs in smoked meat products and liquid smokes, from which 6 compounds are proven to be carcinogenic in animal experiments.
Bağlantı
http://hdl.handle.net/20.500.12627/156266
Koleksiyonlar
  • Makale [92796]

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV
 

 


Hakkımızda
Açık Erişim PolitikasıVeri Giriş Rehberleriİletişim
sherpa/romeo
Dergi Adı/ISSN || Yayıncı

Exact phrase only All keywords Any

BaşlıkbaşlayaniçerenISSN

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere Göre

Hesabım

GirişKayıt

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV