• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

omega 3-fatty acids in some fish species from Turkey

Tarih
2001
Yazar
Saglik, Serap
IMRE, S
Üst veri
Tüm öğe kaydını göster
Özet
The polyunsaturated omega3-fatty acids, eicosapentaenoic acid and docosahexaenoic acid, have positive effects against to cardiovascular diseases. This work was carried out to investigate the fatty acid composition of the most popular fish from Turkey (mainly Istanbul area) and their nutritive values. Total lipid amounts and fatty acid compositions of 6 commonly consumed fish species were determined. Analyses of fatty acid methyl esters were performed by capillary gas chromatography, Palmitic acid (C16:0) and oleic acid (C18:1 omega9) were the predominant saturated and monoenoic fatty acids. The predominant polyunsaturated fatty acids were eicosapentaenoic acid (C20:5 omega3) and docosahexaenoic acid (C22:6 omega3). European anchovy and European pilchard are concluded to be good dietary sources of omega3-polyunsaturated fatty acids, which are known to reduce the risk of cardiovascular diseases because of their high C20:5 omega3 and C22:6 omega3 content.
Bağlantı
http://hdl.handle.net/20.500.12627/152021
https://doi.org/10.1111/j.1365-2621.2001.tb11318.x
Koleksiyonlar
  • Makale [92796]

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV
 

 


Hakkımızda
Açık Erişim PolitikasıVeri Giriş Rehberleriİletişim
sherpa/romeo
Dergi Adı/ISSN || Yayıncı

Exact phrase only All keywords Any

BaşlıkbaşlayaniçerenISSN

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere Göre

Hesabım

GirişKayıt

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV