• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Bildiri
  • Öğe Göster
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Bildiri
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Production of Starch Nanoparticles by Electrospraying as a Delivery System for Vanillin

Yazar
OKTAR, FAİK NÜZHET
Kalkandelen, Cevriye
GÜNDÜZ, OĞUZHAN
Ege, Zeynep Ruya
AKAN, AYDIN
Üst veri
Tüm öğe kaydını göster
Özet
In recent years, polysaccharide biopolymers have attracted great interest due to being more hydrophilic and nontoxic in comparison with synthetic polymers. It's a new candidate for being substitute synthetic polymers owing to its biocompatible, renewable and biodegradable properties. The most abundant and inexpensive natural polysaccharide biopolymer starch is found in plant tissues and produced by mostly higher order plants as a means of storing energy. In this study, starch was developed as a nanoparticles by Electrospraying method. We optimized electrospraying parameters such as voltage (15-25 kV), flow rate (1-4 mUh) and concentration of starch solution (%3.3-%16) for producing, uniform, monodispersity and pure starch nanoparticle. Vanillin, is a food additive, a fascinating substance that creates perception with the smell in the food industry. It's production is quite costly. Like pudding, cream, ice-cream, angel-cake, cookies, chocolate, and beverages commercial foods require to use vanilla. Since Electrospraying is a novel alternative microencapsulation technique which can generate very fine particulate structures in a one-step process, vanillin was sprayed coated by starch nanoparticles. So, vanillin flavor sensory quality will be enhanced by releasing vanillin by the amylase enzyme that found in saliva. In addition, the loading of vanilla is done at different rates to make it commercially easy available and optional for price flexibility.
Bağlantı
http://hdl.handle.net/20.500.12627/148000
https://doi.org/10.1109/tiptekno.2017.8238095
Koleksiyonlar
  • Bildiri [64839]

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV
 

 


Hakkımızda
Açık Erişim PolitikasıVeri Giriş Rehberleriİletişim
sherpa/romeo
Dergi Adı/ISSN || Yayıncı

Exact phrase only All keywords Any

BaşlıkbaşlayaniçerenISSN

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere Göre

Hesabım

GirişKayıt

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV