• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Quality Changes of Thermal Pasteurized Mussels (Mytilus galloprovincialis) During Refrigerated Storage at 4 +/- 1 degrees C

Yazar
Tosun, Sehnaz Yasemin
Ulusoy, Safak
Alakavuk, Didem Ucok
Üst veri
Tüm öğe kaydını göster
Özet
This study investigated the changes in quality of pasteurized mussels during storage at 4 degrees C +/- 1 degrees C. Mussels (Mytilus galloprovincialis) were harvested from the Marmara Sea in March. The mussel flesh was packed with lemon juice, apple vinegar, finely chopped onion, salt, and black pepper. Then, all the packets were pasteurized (at 70 degrees C for 8 min) and stored for 21 days at 4 degrees C +/- 1 degrees C. Results showed that the contents of protein, fat, and ash of pasteurized mussels were significantly higher (p<0.05) than those of raw samples. The moisture content of mussels was significantly decreased (p<0.05) after heat treatment. The meat yield of pasteurized mussels was 10.42%. Sensory evaluation results indicated that the acceptability of pasteurized mussels at refrigerated storage was limited to 9 days. The TVB-N value of pasteurized samples exceeded the acceptability limit of 22-25 mg/100 g on the 9th day. The TMA-N amount of pasteurized mussels remained lower than the acceptability limit during storage. The initial microbial load of the mussel samples reduced after the pasteurization process. This reduction was observed in the total mesophilic and psychrophilic bacterial count, with the yeast mold counts after pasteurization being 2.44, 2.07, and 2.37 log cfu/g, respectively.
Bağlantı
http://hdl.handle.net/20.500.12627/128025
https://doi.org/10.26650/ase2018428669
Koleksiyonlar
  • Makale [92796]

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV
 

 


Hakkımızda
Açık Erişim PolitikasıVeri Giriş Rehberleriİletişim
sherpa/romeo
Dergi Adı/ISSN || Yayıncı

Exact phrase only All keywords Any

BaşlıkbaşlayaniçerenISSN

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere Göre

Hesabım

GirişKayıt

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV