dc.contributor.author | Elmas, Gülnur | |
dc.date.accessioned | 2021-03-04T19:29:57Z | |
dc.date.available | 2021-03-04T19:29:57Z | |
dc.date.issued | 2011 | |
dc.identifier.citation | Elmas G., "Comparison of various pulping characteristic of Fraxinus angustifolia Vahl. wood", AFRICAN JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY, cilt.10, ss.9812-9816, 2011 | |
dc.identifier.issn | 1684-5315 | |
dc.identifier.other | vv_1032021 | |
dc.identifier.other | av_9010357b-05cd-4975-a4db-72359cf4bf70 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/20.500.12627/97258 | |
dc.description.abstract | Ülkemiz şartlarında yetişen sürdürebilirliği olan mevcut doğal türlerden Fraxinus angustifolia Vahl. odununa, NSSC, Soda, Kraft ve Kraft+anthraquinone (AQ) gibi farklı hamur pişirme yöntemleri uygulayarak selüloz ve kağıt endüstrisinde kaliteli verimli kağıt hamuru (selüloz) hammaddesi olarak kullanabilirliğinin araştırıldığı özgün bir yayındır. Elde edilen farklı kağıt hamurlarının her biri ile yapılan kağıtların direnç ve optik özelliklerinin karşılaştırılması sonucunda yüksek direnç özelliklerinin kraft and kraft + antrakinon, yüksek optik özelliklerinin ise soğuk soda ve NSSC kağıt hamuru pişirme proseslerinden elde edildiği sonucuna varılmıştır. | |
dc.language.iso | eng | |
dc.subject | Yaşam Bilimleri | |
dc.subject | Biyoteknoloji | |
dc.subject | Temel Bilimler | |
dc.subject | Yaşam Bilimleri (LIFE) | |
dc.subject | Mikrobiyoloji | |
dc.subject | BİYOTEKNOLOJİ VE UYGULAMALI MİKROBİYOLOJİ | |
dc.title | Comparison of various pulping characteristic of Fraxinus angustifolia Vahl. wood | |
dc.type | Makale | |
dc.relation.journal | AFRICAN JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY | |
dc.contributor.department | İstanbul Üniversitesi , Orman Fakültesli , Orman Endüstri Mühendisliği | |
dc.identifier.volume | 10 | |
dc.identifier.issue | 48 | |
dc.identifier.startpage | 9812 | |
dc.identifier.endpage | 9816 | |
dc.contributor.firstauthorID | 16066 | |