dc.contributor.author | AKALIN URUŞAK, Emine | |
dc.date.accessioned | 2021-03-03T16:12:12Z | |
dc.date.available | 2021-03-03T16:12:12Z | |
dc.date.issued | 2011 | |
dc.identifier.citation | AKALIN URUŞAK E., "The Use of Wild Edible Plants in Kürecik (Akçadağ/Malatya)", Journal of Faculty of Pharmacy of Istanbul University, sa.41, ss.90-103, 2011 | |
dc.identifier.other | vv_1032021 | |
dc.identifier.other | av_42f9abaa-cfc8-4d55-85a7-9fe3cc61429b | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/20.500.12627/48750 | |
dc.description.abstract | Bu çalışmada Kürecik (Akçadağ/Malatya) Bucağı’nda gıda, baharat ve sıcak içeçek olarak kullanılan 75 doğal tür (77 takson) yer almaktadır. Bunların arasında 20 tür (21 takson) aynı zamadan halk tıbbinda tedavi amacıyla kullanılır. En çok kullanımı olan bitkilerin bulunduğu familyalar; Labiatae (14 tür), Rosaceae (10 tür), Compositae (10 tür) ve Polygonaceae (6 tür)’dir. 10 endemik tür (11 takson) gıda ve çay olarak kullanılmaktadır; Cerasus hippophaeoides, Crataegus x bornmuelleri, Pyrus syriaca subsp. microphylla türlerinin meyveleri, Onopordum polycephalum, Scorzonera tomentosa türlerinin gövdesi ve Convolvulus galaticus Rostan ex Choisy, Marrubium parviflorum subsp. oligodon, Thymus sipyleus subsp. Rosulans, Sideritis libanotica subsp. linearis, Stachys cretica subsp. anatolica, Stachys cretica subsp. mersinaea türlerinin topraküstü kısımları. | |
dc.language.iso | tur | |
dc.subject | Tarım ve Çevre Bilimleri (AGE) | |
dc.subject | Temel Bilimler | |
dc.subject | Yaşam Bilimleri | |
dc.subject | Bitki ve Hayvan Bilimleri | |
dc.title | The Use of Wild Edible Plants in Kürecik (Akçadağ/Malatya) | |
dc.type | Makale | |
dc.relation.journal | Journal of Faculty of Pharmacy of Istanbul University | |
dc.contributor.department | İstanbul Üniversitesi , Eczacılık Fakültesi , Temel Eczacılık Bilimleri | |
dc.identifier.issue | 41 | |
dc.identifier.startpage | 90 | |
dc.identifier.endpage | 103 | |
dc.contributor.firstauthorID | 636392 | |