• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Effects of Different Commercial Feeds and Enrichments on Biochemical Composition and Fatty Acid Profile of Rotifer (Brachionus Plicatilis, Muller 1786) and Artemia Franciscana

Göster/Aç
88d48329-9335-4836-af4b-42297cdec3c1.pdf (826.4Kb)
Yazar
Eryalcin, Kamil Mert
Üst veri
Tüm öğe kaydını göster
Özet
The objective of the present study was to determine the effects of several commercial rotifer feeds and enrichments on growth, biochemical and fatty acid composition of L-type rotifer and Artemia franciscana nauplii. In experiment I, five experimental diets (M0 Plus, S. Parkle, w-3 Yeast 60, Beaker's yeast and Chlorella vulgaris) were tested for rotifer culture performance and in the second experiment six enrichers (w-3 Olio, n-3 Top Rich, Red Pepper, Culture Selco, microalgae mixture (Dunaliella salina + Chlorella vulgaris) and Emulsion T) were evaluated for the fatty acid composition of rotifer and Artemia franciscana. In experiment I, rotifers fed S. Parkle and Beaker's yeast showed better biomass production and egg density while the number of egg carrying female number was higher. In experiment II, rotifers enriched n-3 Top Rich showed better n-3 HUFA retention whereas Artemia franciscana nauplii enriched Red Pepper showed highest HUFA accumulation. Culture Selco seems optimal for artemia enrichment for EPA (20:5n-3) and DHA (22:6n-3) accumulation. In conclusion, Beaker's yeast is still applicable in comparison to other commercial feeds in rotifer culture. Further study is needed for determination of mineral composition of rotifer feeds and commercial enrichments and their retention in live prey and larvae use in Turkey.
Bağlantı
http://hdl.handle.net/20.500.12627/27115
https://avesis.istanbul.edu.tr/api/publication/20cb712a-6055-434d-906d-ef1242d6ea36/file
https://doi.org/10.4194/1303-2712-v18_1_09
Koleksiyonlar
  • Makale [2276]

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV
 

 


Hakkımızda
Açık Erişim PolitikasıVeri Giriş Rehberleriİletişim
sherpa/romeo
Dergi Adı/ISSN || Yayıncı

Exact phrase only All keywords Any

BaşlıkbaşlayaniçerenISSN

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere Göre

Hesabım

GirişKayıt

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV