dc.contributor.author | Ozan, Günçe | |
dc.contributor.author | İşmen, Ahmet Tarık | |
dc.date.accessioned | 2021-03-02T16:10:10Z | |
dc.date.available | 2021-03-02T16:10:10Z | |
dc.identifier.citation | İşmen A. T. , Ozan G., Ülkemizde ve Dünyada Diş Macunu Tüketim Miktarı, Fırçalama Sıklığı ve Fırça Değiştirme Sıklığı, "Diş Macun ve Kremleri", Prof.Dr. Dilek ARSLANTUNALI TAĞTEKİN, Editör, Türkiye Klinikleri Yayınevi, Ankara, ss.14-16, 2020 | |
dc.identifier.other | vv_1032021 | |
dc.identifier.other | av_0323e81a-8459-4dd6-8f1f-5193035e517d | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/20.500.12627/2393 | |
dc.identifier.uri | https://www.turkiyeklinikleri.com/journal/restoratif-dis-tedavisi-ozel/2149-5394/tr-index.html | |
dc.description.abstract | Genel sağlığın ayrılmaz bir parçası olan ağız ve diş sağlığının korunması, temel oral hijyen kurallarınınuygulanması ve bunların alışkanlık haline dönüştürülmesi ile sağlanır. Bu yazıda Türkiye’dekidiş macunu ve diş fırçası tüketim sıklıkları irdelenerek bu değerler diğer toplumlar ile kıyaslanmıştır. Ayrıcaülke genelinde, bireysel ağız hijyen girişimlerinin uygulanma sıklıklarına ve yaş gruplarına göreçürüklü, restorasyonlu ve kayıp diş oranları da açıklanırken, konu ile ilgili olarak Türk DişhekimleriBirliği (TDB) ve TDB İstanbul Diş Hekimleri Odası’nın görüşleri de yazımıza dahil edilmiştir. | |
dc.language.iso | tur | |
dc.publisher | Türkiye Klinikleri Yayınevi | |
dc.subject | Sağlık Bilimleri | |
dc.subject | Klinik Tıp (MED) | |
dc.title | Diş Macun ve Kremleri | |
dc.type | Kitapta Bölüm | |
dc.contributor.department | , , | |
dc.contributor.firstauthorID | 2488973 | |