Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDoğan, Kadir
dc.date2011
dc.date.accessioned2020-04-28T18:53:59Z
dc.date.available2020-04-28T18:53:59Z
dc.date.issued2009-10-01
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12627/532
dc.description.abstractBu çalışmada, içsularımızda son yıllarda hızlı artış gösteren gümüş balığı (Atherina boyeri Risso, 1810) üretiminin Türkiye balıkçılığı ve ülke ekonomisine etkisi araştırılmıştır. Ülkemizde yakın tarihe kadar ekonomik öneme sahip olmayan ve değerlendirilmeyen bu tür, son yıllarda değer kazanmış iç tüketimin yanında başta AB ülkeleri olmak üzere dış piyasaya taze ve işlenmiş olarak sunulmuştur. Gümüş balığı Türkiye de avcılığı yapılan toplam içsu ürünleri üretiminin ilk üç sırasında yer almakta ve toplam avcılık üretiminin % 16.1’lik kısmını oluşturmaktadır. Gümüş balığı avcılığı yıllar itibariyle sürekli artış göstermekte ve toplam üretim miktarında yükselen bir trend görülmektedir. Üretim 1986 yılında 255 ton iken 2000 yılında 1.538 tona çıkmış günümüzde ise 2008 yılı verilerine göre 6.630 tona yükselmiştir. Bu üretim sonucu toplam iç su ürünleri üretiminin % 10,2’lik bölümü kadar (13.260.000 TL) ülke balıkçılığına ve ekonomisine katma değer sağlamıştır.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesstr_TR
dc.subjectGümüş balığı, Atherina boyeri, içsu balıkçılığı, balıkçılığın Türkiye ekonomisine katkısı.tr_TR
dc.titleİçsularımızda Önemli Üretim Artışı Gösteren Gümüş Balığının Su Ürünleri Sektörü ve Türkiye Ekonomisi Açısından Değerlendirilmesitr_TR
dc.typeconferenceObjecttr_TR
dc.relation.journalUlusal Su Günleri 2009 Sempozyumu 29 Eylül- 1 Ekim 2009 - Elazığtr_TR
dc.contributor.departmentİstanbul Su Bilimleri Fakültesi, Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Hastalıkları Bölümü, Su Ürünleri Hastalıkları Anabilim Dalıtr_TR
dc.contributor.authorIDhttp://orcid.org/0000-0002-4601-776Xtr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail
Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster