Su Ürünleri Yetiştiriciliği ve Hastalıkları Bölümü
Bu bölümdeki koleksiyonlar
Güncel Gönderiler
-
Marmara Denizi Kirliliğinin Balıkçılığa Etkisi, Marmara Denizi Balıkçılığının Ekonomiye Yansıması
(T.C. Marmara Belediyeler Birliği Yayını: 2013, 2013)Marmara Denizi insan sağlığı ve birçok ekosis-temi etkilemesi açısından önemli bir iç deniz konumundadır. Akdeniz ve Karadeniz arasında yer alan yaklaşık 11.352 km2’lik bir yüz ölçüme sahip bir ulusal denizdir. Havzasında ... -
İstanbul İli Su Ürünleri Kooperatiflerinin Yönetim ve Organizasyon Yapısı
(3017-10-05)Türkiye’de deniz ve içsu kaynaklarının bulunduğu 68 İlde örgütlenmiş 552 su ürünleri kooperatifi ve 30.817 balıkçı ortağı bulunmaktadır. İstanbul 48 birim kooperatif ve dört bine yakın balıkçı ortağıyla ülke genelinde öncü ... -
Gökçeada (Ege Denizi) Balıkçılığının Sosyo-Ekonomik Yapısı
(2011-09-07)Bu çalışmada, ülkemizin en büyük ve stratejik öneme sahip olan adası Gökçeada, balıkçılığının geçmişten günümüze değişimi ve balıkçıların sosyo ekonomik yapıları incelenmiştir Gökçeada, doğal coğrafyasının sağladığı tarım, ... -
İçsularımızda Önemli Üretim Artışı Gösteren Gümüş Balığının Su Ürünleri Sektörü ve Türkiye Ekonomisi Açısından Değerlendirilmesi
(2009-10-01)Bu çalışmada, içsularımızda son yıllarda hızlı artış gösteren gümüş balığı (Atherina boyeri Risso, 1810) üretiminin Türkiye balıkçılığı ve ülke ekonomisine etkisi araştırılmıştır. Ülkemizde yakın tarihe kadar ekonomik ... -
Türkiye Alabalık Yetiştiriciliğinin Su Ürünleri Sektörü ve Ülke Ekonomisi Açısından Değerlendirilmesi
(2010-07-06)Tarım sektörü içerisinde önemli bir yeri olan su ürünleri sektörü değerli besin kaynağı olmasının yanı sıra iş kolu bakımından sosyo ekonomik alanda önemli bir yere sahiptir Bu yapısından dolayı alabalık yetiştiriciliği ... -
Turkey’s Aquaculture Sector
(2010-12-01)Aquaculture sector, which has an important place in Turkey’s agriculture, has a great value in socio-economic field besides being a valuable source of food. Aquaculture products provide an imported added value to Turkish ... -
İstanbul İlinde Küçük Ölçekli Balıkçılığın Sosyo-Ekonomik Analizi
(2009-10-01)Bu çalışmada, İstanbul ili küçük ölçekli su ürünleri avcılığı yapan ve su ürünleri kooperatifi üyesi balıkçıların sosyo ekonomik yapısı incelenmiştir Bu kapsamda hazırlanan anket, kooperatif merkezlerine gidilerek ... -
İstanbul İlinde (Atatürk ve Galata Köprüsü) Sportif Olta Balıkçılığı Yapanların Sosyo-Ekonomik Yapısına Yönelik Bir Araştırma
(2012-10-14)Bu araştırmada, tarihi öneminin yanında doğal bir liman olan Haliç ve üzerinde kurulu Atatürk ve Galata Köprülerinde her mevsim yoğun şekilde yapılan sportif olta balıkçılığı ele alınmıştır Köprü üzerinde amatör ... -
Balıkçılık Yönetim Sisteminde Su Ürünleri Kooperatifleri (İstanbul) ve Kıyı Balıkçılığı Yapan Kooperatif Üyesi Balıkçıların Sosyo-Ekonomik Analizi
(2009-07-04)Bu çalışmada, balıkçılık yönetimi açısından önemli bir konuma sahip olan su ürünleri kooperatiflerine üye olan ve Marmara Denizi’nde ( kıyı balıkçılığı yapan balıkçıların sosyo ekonomik yapıları incelenmiştir Bu amaçla ... -
Economic Importance of Trout Culture in Turkey
(2012-09-01)In the last decade, the culture of rainbow trout has become an area of economic activity which shows a great development and brings economic return and employment in Turkey In the first years of aquaculture, rainbow trout ... -
Balıkçılık Sektöründe Su Ürünleri Kooperatiflerinin Rolü ve Örgütlenme Yapıları
(2010-09-22)Ülkemizde balıkçılık sektörü, tarım sektörü içerisinde önemli bir yere sahiptir Balığın değerli besin kaynağı olmasının yanında iş kolu bakımından sosyo ekonomik alanda da önemli katkıları bulunmaktadır 2008 yılı verilerine ... -
İstanbul İli Su Ürünleri Kooperatiflerinin Ticari Olanakları ve Sorunlarının İncelenmesi.
(2018-09-28)Bu çalışmada balıkçılığın önemli merkezlerinden olan İstanbul ilindeki su ürünleri kooperatifleri araştırılmıştır. Kooperatifler mekânlarında ziyaret edilerek araştırmanın amacına göre hazırlanan anket formları tam sayım ...