• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Effects of sodium lactate on the presence of Staphylococcus aureus and enterotoxins in cig kofte (raw meatball)

Tarih
2013
Yazar
Cetin, Omer
Bingol, Enver Baris
Uzum, Hilal
Hampikyan, Hamparsun
Üst veri
Tüm öğe kaydını göster
Özet
Cig kofte is a traditional raw meat product consumed almost everywhere in Turkey. It has a poor hygienic quality and can contain several pathogenic bacteria as no heating or cooking process is applied during any stage of manufacturing. The effects of sodium lactate on the presence of Staphylococcus aureus were investigated during the display-life of Cig kofte and the formation of enterotoxins was also investigated. For this purpose, Cig kofte samples were manufactured with different concentrations of sodium lactate (1%, 2%, 3%, and 4% NaL) and examined either in ambient (20 +/- 2 degrees C) or refrigerator (4 +/- 2 degrees C) storage. As a result, the shelf-life of Cig kofte was improved with NaL addition; the growth of S. aureus was delayed dependent on NaL concentration used, and enterotoxin generations were retarded up to 12 h in cold storage.
Bağlantı
http://hdl.handle.net/20.500.12627/99869
https://doi.org/10.3906/vet-1302-34
Koleksiyonlar
  • Makale [92796]

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV
 

 


Hakkımızda
Açık Erişim PolitikasıVeri Giriş Rehberleriİletişim
sherpa/romeo
Dergi Adı/ISSN || Yayıncı

Exact phrase only All keywords Any

BaşlıkbaşlayaniçerenISSN

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere Göre

Hesabım

GirişKayıt

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV