• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Freshness and quality of aquacultured sea bass (Dicentrarchus iabrax) and sea bream (Sparus aurata) stored in ice

Tarih
2007
Yazar
Erkan, Nuray
Üst veri
Tüm öğe kaydını göster
Özet
The microbiological, chemical and sensory properties of aquacultured sea bass (Dicentrarchus labrax) and sea bream (Sparus aurata) stored in ice at +2 degrees C were studied. The psychrotrophic, total mesophilic and H,S producing bacteria counts increased throughout the storage period of sea bass and sea bream. After 13 days, the psychrotrophic, mesophilic and H2S producing bacteria counts of sea bass and sea bream reached 7.34 log cfu/g and 6.10 log cfu/g, 6.61 log cfu/g and 6.66 log cfu/g and 6.56 log cfu/g and 6.65 log cfu/g, respectively At the end of the storage period of 13 days, pH,TVB-N and TMA-N values of sea bass were determined as 6.64,14.14 mg/100 g and 3.94 mg/100 g, respectively, The pH, TVB-N and TMA-N values of sea bream reached 6.63, 17.39 mg/100 g and 1.47 mg/100 g on day 13. The results of this study indicate that the shelf life of sea bass stored in ice as determined by overall acceptability sensory scores and microbiological analysis is 10 and 11 days, respectively. All sensory and microbiological results for sea bream showed that there was a correlation and a similarity and day 11 was considered the beginning of spoilage. Chemical parameters were determined not to be a good indicator for fish freshness and quality.
Bağlantı
http://hdl.handle.net/20.500.12627/96738
https://doi.org/10.2377/0003-925x-58-98
Koleksiyonlar
  • Makale [92796]

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV
 

 


Hakkımızda
Açık Erişim PolitikasıVeri Giriş Rehberleriİletişim
sherpa/romeo
Dergi Adı/ISSN || Yayıncı

Exact phrase only All keywords Any

BaşlıkbaşlayaniçerenISSN

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere Göre

Hesabım

GirişKayıt

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV