• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Effect of nisin-EDTA combinations and modified atmosphere packaging on the survival of Salmonella enteritidis in Turkish type meatballs

Tarih
2018
Yazar
Cetin, Omer
Hampikyan, Hamparsun
Colak, Hilal
Bingol, Enver Baris
Akkaya, Esra
Üst veri
Tüm öğe kaydını göster
Özet
Meatballs are widely consumed ready-to-cook meat products due to their favourable tastes and flavours. They can be contaminated with several saprophyte and pathogenic bacteria due to their ingredients. The aim of this study was to investigate the effect of nisin and EDTA treatments in combination with modified atmosphere packaging (ambient air, 80:20:0/O-2:CO2:N-2 and 0.4:30:69.60/CO:CO2:N-2 gas mixtures) on the survival of Salmonella Enteritidis in Turkish type meatballs stored at 4 degrees C. Shelf-life of meatballs containing nisin and/or EDTA was extended compared to control. The efficient inhibition of Salmonella Enteritidis was enhanced with increasing concentrations of EDTA when applied together with nisin (1000 mu g/g nisin and 50 mM EDTA). In conclusion, combined effects of nisin and EDTA incorporation with low level of CO packaging appears to be an important strategy to increase food safety; thus, this application can contribute to minimize the incidence of foodborne diseases originated from Salmonella spp.
Bağlantı
http://hdl.handle.net/20.500.12627/96413
https://doi.org/10.1080/19476337.2018.1523810
Koleksiyonlar
  • Makale [92796]

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV
 

 


Hakkımızda
Açık Erişim PolitikasıVeri Giriş Rehberleriİletişim
sherpa/romeo
Dergi Adı/ISSN || Yayıncı

Exact phrase only All keywords Any

BaşlıkbaşlayaniçerenISSN

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere Göre

Hesabım

GirişKayıt

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV