• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Nanoencapsulation of liquid smoke/thymol combination in chitosan nanofibers to delay microbiological spoilage of sea bass (Dicentrarchus labrax) fillets

Yazar
Ceylan, Zafer
Sengor, Gülgün Fatma
YILMAZ, Mustafa Tahsin
Üst veri
Tüm öğe kaydını göster
Özet
In this work, a combination of liquid smoke and thymol was encapsulated in chitosan nanofibers and the electrospun nanofibers were used to coat sea bass (Dicentrarchus labrax) fillets in order to delay growth of total mesophilic aerobic bacteria, psychrophilic bacteria and yeast and mold during storage period. The nanofibers were also characterized in terms of their zeta potential and fiber diameter values, microstructure and thermal decomposition. The dispersion stability (zeta potential) values were determined to range between 27.6 and 33.3 mV while fiber diameters were observed to differ from 72 to 132 nm. The electrospun nanofibers were in smooth, beadles, ultrafine, cylindrical and biopolymeric structure. The average weight loss in nanofibers were detected to be 85%. Microbiological stability tests demonstrated that the combination encapsulated in nanofibers was effective against growth of the tested microorganisms, exhibiting almost 60% limitation of growth in terms of total mesophilic bacteria. The coating of the fish fillets with the nanofibers encapsulated with the smoke/thymol combination would be a promising approach to delay microbial growth in fish fillets at cold storage conditions (6 +/- 1 degrees C). (C) 2017 Elsevier Ltd. All rights reserved.
Bağlantı
http://hdl.handle.net/20.500.12627/79594
https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2017.11.038
Koleksiyonlar
  • Makale [92796]

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV
 

 


Hakkımızda
Açık Erişim PolitikasıVeri Giriş Rehberleriİletişim
sherpa/romeo
Dergi Adı/ISSN || Yayıncı

Exact phrase only All keywords Any

BaşlıkbaşlayaniçerenISSN

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere Göre

Hesabım

GirişKayıt

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV