• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Characterization of the Biological Activity and Phenolics in Achillea lycaonica

Yazar
RAYAMAN, ERKAN
ARABACI, TURAN
Taskin, Duygu
DİKPINAR, TUĞÇE
SÜZGEÇ SELÇUK, Sevda
TAŞKIN, TURGUT
Üst veri
Tüm öğe kaydını göster
Özet
The purpose of this study was to comparatively evaluate for the first time the antioxidant, antimicrobial, and antiurease effects of A. lycaonica extracts obtained using three extraction methods and five solvents followed by identification of the phenolic compounds obtained by Soxhlet extraction with ethyl acetate and maceration with chloroform that showed the highest total phenolic and flavonoid contents with antioxidant and antiurease activity. The phenolic compounds were identified to be chlorogenic acid, caffeic acid, rutin, dicaffeoylquinic acid, salicylic acid, luteolin, quercetin, naringenin, apigenin, and 8-hydroxy- salvigenin. Among the solvent extraction procedures, Soxhlet approach was found to have higher recoveries than other approaches. The results of 2, 2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) assays showed that the 1: 1 ethanol-water Soxhlet, ethanol ultrasonic bath, and ethyl acetate Soxhlet extraction methods had the highest DPPH antioxidant activities. The ethyl acetate Soxhlet extraction method showed the highest 2, 2'-azino-bis(3-ethylbenzthiazoline- 6-sulfonic acid) diammonium salt (ABTS) and ferric reducing antioxidant power (FRAP) antioxidant activity. In addition, the chloroform maceration extraction method exhibited the highest antiurease activity. Therefore, 1: 1 Soxhlet ethanol-water, ultrasonic bath ethanol, and Soxhlet ethyl acetate extracts may be used in medicine and food production as natural antioxidant sources. In addition, maceration with chloroform may provide a potential antiurease agent.
Bağlantı
http://hdl.handle.net/20.500.12627/76193
https://doi.org/10.1080/00032719.2017.1318140
Koleksiyonlar
  • Makale [92796]

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV
 

 


Hakkımızda
Açık Erişim PolitikasıVeri Giriş Rehberleriİletişim
sherpa/romeo
Dergi Adı/ISSN || Yayıncı

Exact phrase only All keywords Any

BaşlıkbaşlayaniçerenISSN

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere Göre

Hesabım

GirişKayıt

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV