• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Effect of essential oils treatment on the frozen storage stability of chub mackerel fillets

Tarih
2010
Yazar
Bilen, Goezde
Erkan, Nuray
Üst veri
Tüm öğe kaydını göster
Özet
The effect of bay leaf (BLO), thyme (TO), rosemary (RO), black seed (BSO), sage (SO), grape seed (GSO), flaxseed (FSO) and lemon (LO) essential oil from vegetable extracted on lipid oxidation and some other quality parameter of frozen chub mackerel during frozen storage at -20A degrees C were examined over a period of 11 months. Taste, odour, texture and overall acceptability of control samples were given 'unacceptable' scores by the sixth month. Based primarily on sensory data, the shelf-lives of frozen chub mackerel were found 6 month for samples treated with oil of TO, RO, BSO, SO and LO and 7 month for samples treated with BLO, GSO and FSO. During the 11-months storing process of chub mackerel, the values of pH, total volatile basic nitrogen (TVB-N), trimethylamine nitrogen (TMA-N) both in control group samples and samples treated with oils did not reach to deterioration levels. Thiobarbituric acid (TBA) and free fatty acid (FFA) values for all treatments remained lower than TBA and FFA values of control samples throughout the 11 month storage period. Particularly, thyme oil treatment is effective in delaying lipid oxidation. Bay leaf, rosemary, sage, lemon, flaxseed and grape seed oils were fallowed.
Bağlantı
http://hdl.handle.net/20.500.12627/73533
https://doi.org/10.1007/s00003-009-0546-6
Koleksiyonlar
  • Makale [92796]

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV
 

 


Hakkımızda
Açık Erişim PolitikasıVeri Giriş Rehberleriİletişim
sherpa/romeo
Dergi Adı/ISSN || Yayıncı

Exact phrase only All keywords Any

BaşlıkbaşlayaniçerenISSN

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere Göre

Hesabım

GirişKayıt

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV