• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Effects of High Voltage Electrical Stimulation on Meat Quality of Beef Carcasses

Tarih
2010
Yazar
Ergun, O.
Kahraman, T.
Cetin, O.
Bingol, E. B.
Nazli, B.
Üst veri
Tüm öğe kaydını göster
Özet
A total of 40 beef were used to determine the effects of High Voltage Electrical Stimulation (HVES; 500-800 V) on improving meat quality. ES was applied to the right half carcasses and the left halves were kept as control group. Meat quality was evaluated on M. longissimus dorsi and M. semimembranosus by examining pH at 0, 3, 6 and 24 h; Shear Force (SF), colour (L*, a*, b*) and sensory values at 2 and 7 days of post-slaughter period. As a result, ES Introduced faster decrease and lower values of pH decline compared to the control group (p<0.001). The lowest SF values were demonstrated from the ES applied samples. Significant differences of redness (a*) and sensorial values were measured between ES and control groups. It was observed that HVES is a useful method for improving quality criteria of beef meat.
Bağlantı
http://hdl.handle.net/20.500.12627/67939
https://doi.org/10.3923/javaa.2010.556.560
Koleksiyonlar
  • Makale [92796]

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV
 

 


Hakkımızda
Açık Erişim PolitikasıVeri Giriş Rehberleriİletişim
sherpa/romeo
Dergi Adı/ISSN || Yayıncı

Exact phrase only All keywords Any

BaşlıkbaşlayaniçerenISSN

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere Göre

Hesabım

GirişKayıt

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV