• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Effect of refrigerated storage on fillet lipid quality of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss W.) fed a diet containing different levels of DL alpha-tocopherol acetate

Tarih
2006
Yazar
Gun, Huseyin
Sener, Erdal
Yildiz, Mustafa
Üst veri
Tüm öğe kaydını göster
Özet
The effect of refrigerated storage at 1 +/- 0.3 degrees C on vitamin E level, fatty acid composition and lipid oxidation of fillets was studied in 3 groups of rainbow trout fed diets supplemented with increasing levels (100, 300 and 500 mg kg(-1) diet, respectively) of alpha-tocopherol acetate as antioxidant. Fish (initial mean weight 131 +/- 1.0 g) were fed experimental diets for 58 days and reached a mean final weight of 299 +/- 6.1 g, with growth differences among the 3 experimental groups being insignificant (P > 0.05). Fillet samples of fish were analyzed fresh (on day 0) or after storage at 1 0.3 degrees C for 9 days. Lipid oxidation was measured using the thiobarbituric acid reactive substances (TBARS) test. Dietary vitamin E levels had a significant effect on fillet alpha-tocopherol levels and TBARS values of fish by the end of 58 days of feeding. At the end of the feeding trial the fillet a-tocopherol levels of fish fed E-100, E-300 and E-500 diets were 30.1 +/- 0.2. 34.3 +/- 0.1 and 40.1 +/- 0.1 mg kg(-1), respectively, and the fillet alpha-tocopherol levels were gradually decreased during the 9 days of storage at 1 0.3 degrees C (P 0.05). However, during the refrigerated storage period, total saturated fatty acid (SFA) concentration slowly increased and total polyunsaturated fatty acid (PUFA) concentration slowly decreased (P < 0.05). Finally. increasing the levels of alpha-tocopherol acetate in the diets from 130 to 580 mg kg(-1) can slow down the level of lipid oxidation in fish fillets during refrigerated storage for 9 days at 1 +/- 0.3 degrees C.
Bağlantı
http://hdl.handle.net/20.500.12627/57641
Koleksiyonlar
  • Makale [92796]

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV
 

 


Hakkımızda
Açık Erişim PolitikasıVeri Giriş Rehberleriİletişim
sherpa/romeo
Dergi Adı/ISSN || Yayıncı

Exact phrase only All keywords Any

BaşlıkbaşlayaniçerenISSN

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere Göre

Hesabım

GirişKayıt

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV