• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Comparison of Different Methods for the Detection of Salmonella spp. in Minced Meat Samples

Tarih
2013
Yazar
Ozer, Didem
Kimiran-Erdem, Ayten
Üst veri
Tüm öğe kaydını göster
Özet
The presence of Salmonella spp. in minced meat that is consumed in nine different sites of Istanbul is evaluated by using conventional culture (ISO 6579: 2002), immunomagnetic separation (IMS) and fluorescent in situ hybridization (FISH) methods. Salmonella spp. was isolated from five of 50 (20%) minced meat with ISO 6579 method, and three of 50 (6%) minced meat using IMS method. Bacteria isolated from both ISO and IMS methods were identified as Salmonella choleraesuis ssp. arizonae and Salmonella spp. The presence of Salmonella spp. was determined from 37 of 50 (74%) minced meat by using FISH method. In the current study, it has been shown that ISO 6579 method was found more to be susceptible than IMS method for determining presence of Salmonella spp., FISH method is the best method to determine the presence of Salmonella spp. Even if the quick determination of the epidemics of international importance occured as a result of the contamination by pathogens derivated from foods, the results of the use of new methods should be supported by the conventional culture method.
Bağlantı
http://hdl.handle.net/20.500.12627/40990
https://doi.org/10.9775/kvfd.2013.8807
Koleksiyonlar
  • Makale [92796]

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV
 

 


Hakkımızda
Açık Erişim PolitikasıVeri Giriş Rehberleriİletişim
sherpa/romeo
Dergi Adı/ISSN || Yayıncı

Exact phrase only All keywords Any

BaşlıkbaşlayaniçerenISSN

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere Göre

Hesabım

GirişKayıt

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV