• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Modified cerium(IV)-based antioxidant capacity (CERAC) assay with selectivity over citric acid and simple sugars

Tarih
2010
Yazar
Demirata, Birsen
Özyurt, Dilek
Apak, Resat
Üst veri
Tüm öğe kaydını göster
Özet
A Ce(IV)-based reducing capacity (CERAC) assay was developed to measure the total antioxidant capacity (TAC) of foods, in which Ce(IV) would selectively oxidize antioxidant compounds but not citric acid and reducing sugars. The redox potential of the Ce(IV) oxidant was fine-tuned in 0.3 M H2SO4 + 0.7 M Na2SO4 aqueous medium for selective oxidation. In the classical Ce(IV)-based assay for which the name CERAC was proposed, the presence of citric acid (at 1.5 x 10(-5) M) caused approximately 25% reduction in Ce(IV) (at 2.0 x 10(-4) M) recovery, whereas in the present method, the presence of citric acid (at 1.0 x 10(-4) M) caused negligible error in the TAC measurement of quercetin. The trolox equivalent antioxidant capacity (TEAC) values in the order of quercetin > rutin > gallic acid > cacatechin > caffeic acid >= ferulic acid > naringenin >= naringin > trolox >= ascorbic acid were established with the proposed method and were found to be compatible with those found with other antioxidant assays. It is noteworthy that naringin and rutin were also hydrolyzed in the acidic medium of the method so as to exert their full antioxidant capacity not measured by other TAC assays. The proposed TAC assay with Ce(IV) is simple, low-cost, rapid, and can be easily applied in modestly equipped conventional laboratories. (C) 2010 Elsevier Inc. All rights reserved.
Bağlantı
http://hdl.handle.net/20.500.12627/40603
https://doi.org/10.1016/j.jfca.2009.09.005
Koleksiyonlar
  • Makale [92796]

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV
 

 


Hakkımızda
Açık Erişim PolitikasıVeri Giriş Rehberleriİletişim
sherpa/romeo
Dergi Adı/ISSN || Yayıncı

Exact phrase only All keywords Any

BaşlıkbaşlayaniçerenISSN

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere Göre

Hesabım

GirişKayıt

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV