• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

A COMPARATIVE STUDY ON THE ANTIOXIDANT ACTIVITIES AND PHENOLIC CONTENTS OF DIFFERENT EXTRACTS OF A CHILLEA NOBILIS SUBSP SIPYLEA AND ALCEA APTEROCARPA (FENZL) BOISS, ENDEMIC PLANTS IN TURKEY

Yazar
Alkan, Fulya Ustun
Bakirel, Tulay
Erel, Sura Baykan
Anlas, Ceren
Ustuner, Oya
AYDOĞAN, Mehmet Nuri
Üst veri
Tüm öğe kaydını göster
Özet
The present study was designed for the comparison of the antioxidant activities and total phenolic contents of different extracts obtained from Achillea nobilis subsp. sipylea and Alcea apterocarpa (FENZL) BOISS, which are two endemic species for the flora of Turkey. Plants were extracted using various solvents with different polarities by four extraction methods (Soxhlet extraction, maceration, infusion, decoction). Antioxidant activities were determined by 2,2-iphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) radical scavenging assay and Folin Ciocalteu reagent was used to estimate total phenolic compounds in plant extracts. The results indicated that, infusion and decoction of A. nobilis subsp. sipylea exhibited relatively strong antioxidant activities with IC50 values of 61.0 mu g/m1 and 83.1 mu g/ml, respectively among all plant extracts. Similarly, total phenolic contents of infusion (139 +/- 2.78 mg GAE/g) and decoction (137 +/- 6.09 mg GAE/g) extracts of A. nobilis subsp. sipylea were found to be highest among all extracts. Although all extracts of A. apterocarpa showed varying degrees of antioxidant activity, these activities were found to be rather weak compared to A. nobilis subsp. sipylea extracts. The present results have demonstrated that, the extracts of A. nobilis subsp. sipylea and A. apterocarpa can be regarded as promising candidates for natural plant sources of antioxidants.
Bağlantı
http://hdl.handle.net/20.500.12627/37923
Koleksiyonlar
  • Makale [92796]

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV
 

 


Hakkımızda
Açık Erişim PolitikasıVeri Giriş Rehberleriİletişim
sherpa/romeo
Dergi Adı/ISSN || Yayıncı

Exact phrase only All keywords Any

BaşlıkbaşlayaniçerenISSN

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere Göre

Hesabım

GirişKayıt

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV