• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Food additives

Tarih
2010
Yazar
Erkan, Tülay
Üst veri
Tüm öğe kaydını göster
Özet
Food additives are defined as substances which aren't consumed alone as food, but are permitted to be used to protect, fix and prevent unwanted changes of food during preparation, classification, processing, packaging, transportation, storage and distribution of them. The purpose is to extend the shelf life of foods, to preserve the food qualities, to improve/develop sensory properties, to prevent the health risks, to reduce food losses, to have the technological requirement, to increase food diversity, to protect the human health. Food additives are grouped under three main headings to be in the form of colorants, sweeteners and other additives. The use of food additives is regulated by laws. The purpose of these regulations is to prevent poor use of food additives and their adverse effects on health. Because the use of food additives has been became inevitable, the awareness has became necessary. Control of food label and sale conditions are very important considerations. (Turk Arch Ped 2010; 45: 315-8)
Bağlantı
http://hdl.handle.net/20.500.12627/26526
https://doi.org/10.4274/tpa.45.315
Koleksiyonlar
  • Makale [92796]

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV
 

 


Hakkımızda
Açık Erişim PolitikasıVeri Giriş Rehberleriİletişim
sherpa/romeo
Dergi Adı/ISSN || Yayıncı

Exact phrase only All keywords Any

BaşlıkbaşlayaniçerenISSN

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere Göre

Hesabım

GirişKayıt

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV