• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

A comparative study of lipid oxidation in garlic oil (Allium sativum L.): An accelerated oxidation

Tarih
2022
Yazar
Cigeroglu, Zeynep
KURTULBAŞ ŞAHİN, EBRU
ŞAHİN SEVGİLİ, SELİN
Üst veri
Tüm öğe kaydını göster
Özet
This study has produced comparative findings on the quality (flavonoid and phenolic concentrations, antioxidant activity, and free fatty acids) and shelf-life of garlic (Allium sativum L.) oil. Commercial (two different brands) and homemade products were used. The shelf life of the products was determined by Rancimat tests performed at 110, 120, 130, and 140 degrees C. Principal component analysis has been employed to establish a relationship between the quality measurements. To appraise the structure of the lipid oxidation in the oil samples, thermodynamic and kinetic parameters have also been derived depending on the induction times obtained at different temperature values. One of the commercial oils has showed the longest shelf life (131 days), while the shelf life of the homemade one has been calculated as 111 days. The commercial-2 garlic oil displayed the highest Gibbs free energy. Novelty impact statement The quality of garlic oils was measured regarding TPC, TFA, antioxidant capacity, free fatty acid value, and shelf life. A statistical technique employing PCA was used to compare two commercial and one handmade garlic oils. This research served to determine the storage stability of homemade garlic-infused olive oil and garlic-infused canola oil that can be used as herbal supplements.
Bağlantı
http://hdl.handle.net/20.500.12627/186533
https://doi.org/10.1111/jfpp.16874
Koleksiyonlar
  • Makale [92796]

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV
 

 


Hakkımızda
Açık Erişim PolitikasıVeri Giriş Rehberleriİletişim
sherpa/romeo
Dergi Adı/ISSN || Yayıncı

Exact phrase only All keywords Any

BaşlıkbaşlayaniçerenISSN

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere Göre

Hesabım

GirişKayıt

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV