• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Recovery of bioactive ingredients from biowaste of olive tree (Olea europaea) using microwave-assisted extraction: a comparative study

Yazar
KIRBAŞLAR, Şah İsmail
ŞAHİN SEVGİLİ, Selin
Üst veri
Tüm öğe kaydını göster
Özet
Valorization of biomass based on feedstock has become an urgent necessity in terms of sustainability. Materials produced from fossil fuels will eventually run out. Therefore, it is inevitable to evaluate particularly food and agricultural wastes that have no economic value or even threaten the environment. In this study, olive tree (Olea europeae) has been investigated with respect to its by-product such as leaf. Several conventional solvents (ethanol, methanol, acetonitrile, and acetone solutions) were used to obtain an extract rich in total phenolics (TPI), flavonoids (TFI), and antioxidant activity (AA) by means of microwave-assisted extraction (MAE). On the other hand, 3-factor and 3-level central composite design (CCD) was applied via the response surface method (RSM) to determine the optimum experimental conditions of the parameters that were effective on a small number of experiments. Generally, solvent volume was the most effective parameter for each solvent system (P < 0.05). The process parameters of the extraction system were selected as microwave power (150-250 W), time (0.5-1.5 min), and solvent volume (50-100 mL). The best findings for TPI, TFI, and AA were found 10.45-mg GAE/g DL, 9.69-mg CE/g DL, and 96.34% under the optimal conditions (230 W, 1.5 min, and 63.16 mL of 30% acetonitrile solution).
Bağlantı
http://hdl.handle.net/20.500.12627/1823
https://doi.org/10.1007/s13399-020-01194-y
Koleksiyonlar
  • Makale [92796]

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV
 

 


Hakkımızda
Açık Erişim PolitikasıVeri Giriş Rehberleriİletişim
sherpa/romeo
Dergi Adı/ISSN || Yayıncı

Exact phrase only All keywords Any

BaşlıkbaşlayaniçerenISSN

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere Göre

Hesabım

GirişKayıt

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV