• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Mass transfer, kinetics, and thermodynamics studies during the extraction of polyphenols from Feijoa sellowiana peels

Yazar
Abishli, Ramiz
ŞAHİN SEVGİLİ, Selin
Albarri, Raneen
Üst veri
Tüm öğe kaydını göster
Özet
Mass transfer mechanism, kinetic behavior, and thermodynamics analysis during the microwave-assisted extraction of total polyphenols from Feijoa sellowiana peels have been investigated with aqueous ethanol (60%, v/v) under several temperature values (295, 298, 301, and 304 K). Diffusion coefficient (1.446 x 10(-10), 2.576 x 10(-10), 2.320 x 10(-10), and 5.653 x 10(-10) m(2) s(-1)), mass transfer coefficient (0.2335, 0.3520, 0.3555, and 0.9724), and Biot number (690.23 x 10(3), 584.16 x 10(3), 655.00 x 10(3), and 735.36 x 10(3)) increased by temperature. Pseudo-wfirst-order kinetic model described the kinetic data better over the pseudo-second-order kinetic model. Activation energy (106.30 kJ mol(-1)) calculated for the current system denotes an extraction process controlled by the reaction, rather than diffusion. Thermodynamics terms such as enthalpy (12.87 kJ mol(-1)), entropy (0.068 kJ mol(-1)K(-1)), and Gibbs free energy changes (-7.187, -7.390, -7.595, and -7.799 kJ mol(-1)) have been also evaluated to comprehend the nature (an endothermic and spontaneous process leading to more irregularity) of the extraction system. Practical applications Comprehension of mass transfer mechanism and kinetic behavior during the solid-liquid extraction by application of microwave irradiation would let the estimation of process conditions for industrial fulfillments. Additionally, evaluation of the thermodynamic parameters would provide information on the nature of the microwave-assisted extraction of polyphenols from Feijoa sellowiana peels.
Bağlantı
http://hdl.handle.net/20.500.12627/173514
https://doi.org/10.1111/jfpp.15736
Koleksiyonlar
  • Makale [92796]

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV
 

 


Hakkımızda
Açık Erişim PolitikasıVeri Giriş Rehberleriİletişim
sherpa/romeo
Dergi Adı/ISSN || Yayıncı

Exact phrase only All keywords Any

BaşlıkbaşlayaniçerenISSN

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere Göre

Hesabım

GirişKayıt

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV