• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Reduction of Salmonella Enteritidis in Fish by Microwave Cooking

Tarih
2021
Yazar
COŞANSU AKDEMİR, SERAP
Alakavuk, Didem
Mol, Suhendan
Ulusoy, Safak
Üst veri
Tüm öğe kaydını göster
Özet
The effect of microwave cooking on the survival of Salmonella Enteritidis was investigated. Inoculated whiting and salmon fillets (6-7 log cfu/cm(2)) were cooked in microwave either packed or unpacked at two internal temperatures (50 and 70 degrees C). When the samples were cooked up to the internal temperature of 50 degrees C, the reductions were 1.82 log cfu/cm(2) (29%) for packed and 0.69 log cfu/cm(2) (11%) for unpacked whiting. For the same cooking temperature, the reductions were 2.39 (33%) and 0.73 log cfu/cm(2) (10%) for packed and unpacked salmon, respectively. When the internal temperature was 70 degrees C, the reductions in S. Enteritidis counts were 2.89 (45%) and 3.90 cfu/cm(2) (54%) unpacked whiting and salmon, respectively. However, the reductions were higher in packed samples of both fish cooked to 70 degrees C internal temperature than that of unpacked samples and counts of the pathogen were below the detectable level (<1.00 log cfu/cm(2)). These results suggested that packaging increased the S. Enteritidis reduction during microwave cooking and the reductions were higher in salmon than that of whiting. Microwave-cooking instructions must be included in the MW operating manuals. The foods must be cooked in microwave not lower than 360 W and 70 degrees C.
Bağlantı
http://hdl.handle.net/20.500.12627/172251
https://doi.org/10.4194/1303-2712-v21_11_01
Koleksiyonlar
  • Makale [92796]

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV
 

 


Hakkımızda
Açık Erişim PolitikasıVeri Giriş Rehberleriİletişim
sherpa/romeo
Dergi Adı/ISSN || Yayıncı

Exact phrase only All keywords Any

BaşlıkbaşlayaniçerenISSN

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere Göre

Hesabım

GirişKayıt

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV