• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

A survey on heat-resistant moulds in heat treated milk, milk products and fruit juices

Tarih
2005
Yazar
Ulusoy, BH
Aydin, A
Ergun, O
Üst veri
Tüm öğe kaydını göster
Özet
Thermal processing of foods leads to the inactivation of most microorganisms but some moulds producing ascospores are able to survive and cause food spoilage. Heat resistant fungi are widely distributed in soil and are consequently associated with spoilage problems in products containing fruits (yoghurt and ice-cream) which are readily contaminated by soil, e. g. strawberry, grapes, and other fruits. Besides fruits, it is known that ascospores of Byssochlamys spp., which is a very common heat resistant mould, have also been found in milk and milk products. In this study, the presence of heat resistant moulds was investigated in heat pasteurised milk, milk products and fruit juices sold in Istanbul. The samples (n = 250) were divided in five groups, pasteurised milk (n = 50), yoghurt (n = 50) and ice cream (n = 50) with fruit, cheese (n = 50) and fruit juices (n = 50). Out of this total of 250 samples 12 (4.8%) were detected as positive for ascospores; of heat resistant moulds. Of the moulds isolated 1.2% and 3.6% were Talaromyces macrosporus and Byssochlamys nivea, respectively.
Bağlantı
http://hdl.handle.net/20.500.12627/160023
Koleksiyonlar
  • Makale [92796]

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV
 

 


Hakkımızda
Açık Erişim PolitikasıVeri Giriş Rehberleriİletişim
sherpa/romeo
Dergi Adı/ISSN || Yayıncı

Exact phrase only All keywords Any

BaşlıkbaşlayaniçerenISSN

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere Göre

Hesabım

GirişKayıt

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV