• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

The physico-chemical and microbiological properties of wheat flour in Thrace

Tarih
2009
Yazar
Paulsen, Peter
Aydin, Ali
Smulders, Frans J. M.
Üst veri
Tüm öğe kaydını göster
Özet
The physico-chemical and microbiological properties of wheat flour samples (type 650) obtained from 7 different locations in the Thrace region (Turkey) were assessed. Totally 142 wheat flour samples were analysed physicochemically in terms of ash, moisture, fat acidity, and protein amounts, and microbiologically in terms of total mesophilic aerobic bacteria (TMAB), Escherichia coli, Bacillus cereus, Clostridium perfringens, moulds, rope-spore counts, and Salmonella spp. In the physico-chemical parameters investigated, only the ash levels of flour samples were higher than the limit laid down in the Turkish Food Codex and Codex Alimentarius. In some locations, the levels of TMAB, E. coli, and rope spores were found to be higher than the legal limits in Turkish legislation. On the other hand, the differences among investigated areas were significant physico-chemically in terms of ash, moisture, fat acidity, and protein parameters, and microbiologically in terms of TMAB, E. coli, C. perfringens, and moulds (P < 0.05). It is concluded that the physico-chemical and microbiological properties of flours sampled at various collection points were variable and in some locations their microbiological properties did not fulfil the legal requirements.
Bağlantı
http://hdl.handle.net/20.500.12627/159887
https://doi.org/10.3906/tar-0901-20
Koleksiyonlar
  • Makale [92796]

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV
 

 


Hakkımızda
Açık Erişim PolitikasıVeri Giriş Rehberleriİletişim
sherpa/romeo
Dergi Adı/ISSN || Yayıncı

Exact phrase only All keywords Any

BaşlıkbaşlayaniçerenISSN

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere Göre

Hesabım

GirişKayıt

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV