• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Assessment of some microbiological and chemical properties of Lor whey cheese

Yazar
Vural, Aydin
Aksu, Harun
Ciftcioglu, Gürhan Raif
Erkan, M. Emin
Üst veri
Tüm öğe kaydını göster
Özet
It has been aimed to evaluate some microbiological and chemical properties of Lot, which is a traditional Turkish whey cheese, in order to compare and assess legal limits for final product quality. Mean microbiological and chemical analyze results of 50 unpackaged Lor samples were 8 log cfu/g for total mesophylic aerobic bacteria, 4 log cfu/g for coliform bacteria, 3 log cfu/g for E. coli, 7 log cfu/g for lactic acid bacteria, 6 log cfu/g for enterococci, 5 log cfu/g for coagulase positive staphylococci, 5 log cfu/g for yeast and mould counts and 31.24% for dry substances, 12.69% for protein, 7.35% for fat, 2.21% for salt, 4.28% for ash, 0.59 for titratable acidity and 4.90 for pH value. Samples have been divided four groups against low/high salt concentrations and high/low moisture contents. Microbiological properties of selected samples have been assessed against their salt concentrations and moisture content. As a conclusion, some chemical limits, which were mainly salt and moisture content, have been suggested for whey cheese properties in order to support future legislative studies and safety margins for this product.
Bağlantı
http://hdl.handle.net/20.500.12627/145239
Koleksiyonlar
  • Makale [92796]

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV
 

 


Hakkımızda
Açık Erişim PolitikasıVeri Giriş Rehberleriİletişim
sherpa/romeo
Dergi Adı/ISSN || Yayıncı

Exact phrase only All keywords Any

BaşlıkbaşlayaniçerenISSN

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere Göre

Hesabım

GirişKayıt

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV