• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Comparison of microwave-assisted techniques for the extraction of antioxidants fromCitrus paradisiMacf. biowastes

Yazar
Bayramoglu, Mahmut
Sahin, Selin
Krbaslar, Sah Ismail
Cigeroglu, Zeynep
Üst veri
Tüm öğe kaydını göster
Özet
Microwave-assisted extraction (MAE) and solvent-free microwave extraction and Soxhlet extraction were applied to Ray Ruby grapefruit leaves (Citrus paradisiMacf.) to compare extract efficiency. Face centered composite designs were constructed via response surface methodology. Effects of factors of MAE were investigated on total phenolic content (TPC) and naringin content (NC). The optimized conditions were established as 1.4 kWL(-1)for microwave power density, 20.00 gL(-1)for solid/solvent ratio, 218.180 s for extraction time, while responses were calculated as 14.210 mg of gallic acid equivalent per g of the dried leaf (mg GAE g(-1)DL) and 13.198 mg of naringin per g of dried leaf (mg Ng(-1)DL) for TPC and NC, respectively. SFME and classical Soxhlet methods were also conducted for comparison reasons.
Bağlantı
http://hdl.handle.net/20.500.12627/12617
https://doi.org/10.1007/s13197-020-04632-x
Koleksiyonlar
  • Makale [92796]

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV
 

 


Hakkımızda
Açık Erişim PolitikasıVeri Giriş Rehberleriİletişim
sherpa/romeo
Dergi Adı/ISSN || Yayıncı

Exact phrase only All keywords Any

BaşlıkbaşlayaniçerenISSN

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere Göre

Hesabım

GirişKayıt

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV