• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

The effect of ascorbic acid, citric acid and salt on the quality of spiny dogfish (Squalus acanthias) fillet

Tarih
2007
Yazar
Uecok, Didem
Sengoer, Gülgün Fatma
Mol, Sühendan
Üst veri
Tüm öğe kaydını göster
Özet
In this study, spiny dogfish fillets were soaked in 10% brine ( 1:2 w fillet/v solution) for 30 min. Then they were dipped in a solution containing 0. 1% ascorbic acid and 1.0% citric acid ( 1:2 w/v) for 5 min. All samples were covered with ice and stored at 3 IT for 12 days. Sensory, chemical, and bacteriological analyses were done in every 3 days. Sensory values were 3 and 5; pH values were 7.03 and 6.87; mesophilic aerobic bacteria counts were 5.77 and 5.56 for the control and treated samples, respectively, at the 12th day and these values were significantly (p < 0.05) different. Control samples were marketable on the 9th day and spoiled on the 12th day of storage while the treated samples were still marketable. It was seen that treatment of the spiny dogfish fillet with salt, ascorbic acid, citric acid increased the shelf life.
Bağlantı
http://hdl.handle.net/20.500.12627/122367
https://doi.org/10.1300/j030v16n01_08
Koleksiyonlar
  • Makale [92796]

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV
 

 


Hakkımızda
Açık Erişim PolitikasıVeri Giriş Rehberleriİletişim
sherpa/romeo
Dergi Adı/ISSN || Yayıncı

Exact phrase only All keywords Any

BaşlıkbaşlayaniçerenISSN

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere Göre

Hesabım

GirişKayıt

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV