• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Bildiri
  • Öğe Göster
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Bildiri
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Comparison of Antibacterial Activities of Water and Ethanol Extracts of Propolis

Yazar
Bayram, Sinan
GERÇEK, YUSUF CAN
Ecem Bayram, Nesrin
Üst veri
Tüm öğe kaydını göster
Özet
Giriş: Propolis (arı tutkalı), bal arıları tarafından kovanlarda biriktirilen, kompleks yapıda, reçinemsi doğal bir üründür. Propolisin, antimikrobiyal, antiviral, anti-inflamatuar, lokal anestezik ve immünostimülant etkileri gibi pek çok biyolojik aktiviteye sahip olduğu uzun süreden beri bilinmektedir. Bu çalışmada, suda ve etanolde çözünen propolis örneklerinin bazı gıda patojenlerine karşı antimikrobiyal aktiviteleri karşılaştırılmış ve buna ek olarak propolis örneklerinin minimum bakterisidal konsantrasyonları (MBC) belirlenmiştir. Materyal ve Metot: Bu çalışmada suda ve ethanolde ekstrakte edilen propolis örneklerinin, kimyasal içerikleri GC-MS ile belirlenmiştir. Antimikrobiyal aktivitelerin belirlenmesinde disk diffüzyon metodu kullanılmış, minimum bakterisidal konsantrasyon’un (MBC) belirlenmesi işlemi ise 96’lık plate’lerde mikrodilüsyon yöntemi ile gerçekleştirilmiştir. Sonuç: Propolis örneğinin, etil alkol ile ekstrakte edilmesiyle, hidrokarbonlar, alkoller, karboksilik asit ve esterleri, alifatik asit ve esterleri, ketonlar, flavonoidler; su ile ekstrakte edilmesiyle ise aldehitler, hidrokarbonlar, alkoller ve flavonoid grubu bileşikler belirlenmiştir. Antimikrobiyal testlerden elde edilen sonuçlarda, propolisin su ekstraktının, ethanol ekstraktına kıyasla belirgin düzeyde daha küçük zonlar oluşturduğu gözlenmemiştir. Buna ek olarak propolisin su ekstraktının minimum bakterisidal konsantrasyonlarının ethanol ekstraktına kıyasla daha yüksek değerler gösterdiği görülmüştür.
Bağlantı
http://hdl.handle.net/20.500.12627/121194
Koleksiyonlar
  • Bildiri [64839]

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV
 

 


Hakkımızda
Açık Erişim PolitikasıVeri Giriş Rehberleriİletişim
sherpa/romeo
Dergi Adı/ISSN || Yayıncı

Exact phrase only All keywords Any

BaşlıkbaşlayaniçerenISSN

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere Göre

Hesabım

GirişKayıt

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV