• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Factors Influencing the Consumption of Seafood in Istanbul, Turkey

Tarih
2011
Yazar
Cosansu, Serap
Mol, Sühendan
Erdogan, Birsen Eygi
Üst veri
Tüm öğe kaydını göster
Özet
Scientific data on the attitudes and knowledge of Turkish people regarding seafood consumption is very limited. Therefore, consumption habits and preferences of Turkish people for seafoods were evaluated, based on the example of Istanbul, which is the most crowded and cosmopolitan city of Turkey. Only 15.53% (151) of the 972 participants stated they never consume seafoods but none of them considered seafoods unhealthy. Their main reason for not consuming is odor and taste. A significant proportion of the participants (84.47%) were well aware of the nutrition value of seafoods. Former negative experiences didn't decrease consumption frequency. The rate of seafood consumers and the consumption frequency increases proportional to the age of the consumers. Most of the respondents (34.84%) consume seafood once a week and they believe that they should consume seafoods more often. If seafoods were more available, many participants (44.10%) stated that they would consume seafoods. The top three preferred fish were fatty species, while the most favorite seafood was mussel. Octopus was the most unfavorable seafood, and most of the participants were not familiar with surimi. Respondents mostly (96.59%) preferred to consume fresh seafoods, and canning was the favorite (37.64%) processing technology.
Bağlantı
http://hdl.handle.net/20.500.12627/117894
https://doi.org/10.4194/1303-2712-v11_4_18
Koleksiyonlar
  • Makale [92796]

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV
 

 


Hakkımızda
Açık Erişim PolitikasıVeri Giriş Rehberleriİletişim
sherpa/romeo
Dergi Adı/ISSN || Yayıncı

Exact phrase only All keywords Any

BaşlıkbaşlayaniçerenISSN

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere Göre

Hesabım

GirişKayıt

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV