• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
  •   Açık Erişim Ana Sayfası
  • Avesis
  • Dokümanı Olmayanlar
  • Makale
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Effect of high pressure (HP) on the quality and shelf life of red mullet (Mullus surmelutus)

Tarih
2010
Yazar
ALPAS, HAMİ
Erkan, Nuray
Uretener, Gonca
Üst veri
Tüm öğe kaydını göster
Özet
The effect of different temperature/time/pressure high hydrostatic pressure (HP) treatment on the quality and shelf life of red mullet were studied Different high pressure treatments (at 3, 7, 15 and 25 degrees C, 5 to 10 min and 220, 250 and 330 MPa) were tested to establish the best processing conditions for the quality of red mullet The effect of the process on the quality of the sample was examined by colour. Trimethylamine nitrogen (TMA-N) and Thiobarbituric acid number (TBA) analysis. Based on the results of the parameters, the best combinations of HP treatments were determined as 220 MPa/5 min/25 degrees C and 330 MPa/5 min/3 degrees C for red mullet The effects of this combination treatment on sensory, chemical and microbiological properties of red mullet stored at 4 degrees C were studied The results obtained from this study showed that the shelf life of untreated and HP treated stored at 4 degrees C, as determined by overall acceptability of sensory and microbiological data, are 12 days for untreated red mullet and 14 clays for treated red mullet at 220 MPa for 5 min at 25 degrees C and 15 days for treated red mullet at 330 MPa for 5 min at 3 degrees C
Bağlantı
http://hdl.handle.net/20.500.12627/100211
https://doi.org/10.1016/j.ifset.2010.01.001
Koleksiyonlar
  • Makale [92796]

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV
 

 


Hakkımızda
Açık Erişim PolitikasıVeri Giriş Rehberleriİletişim
sherpa/romeo
Dergi Adı/ISSN || Yayıncı

Exact phrase only All keywords Any

BaşlıkbaşlayaniçerenISSN

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTürlere Göre

Hesabım

GirişKayıt

Creative Commons Lisansı

İstanbul Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi (ilgili içerikte aksi belirtilmediği sürece) Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV